Gehaktballetjes in satesaus

Written by admin

gehaktballetjes in pinda saus…..

gehaktballetjes:

half pond rundergehakt

half zakje nasi mix

1 flinke scheut ketjap manis zoet

doe het gehakt, de nasimix en de scheut ketjap door elkaar. Maak balletjes met een doorsnee van 2,5 cm. Leg ze in een magnetronschaal en zet ze zonder deksel +/- 3 min op 750 watt in de magnetron, haal ze eruit en kijk of ze gaar zijn, als ze gaar zijn de deksel erop en nog 1 min na garen.

Pindasaus:

2 teentjes knoflook

halve ui

2 eetlepels olie

4 eetlepels pindakaas

scheut melk

1 eetlepel ketjap manis zoet

1 theelepel sambal

2 theelepels bruine basterd suiker

Doe de olie, fijn gesneden ui en knoflook in een (voor de magnetron geschikte) maatkan,

en doe het geheel 1 min in de magnetron op 350 watt.

Voeg nu alle specerijen toe en roer dit door elkaar,

nu de pindakaas en de melk eraan toevoegen en roeren tot een glad papje, zet hem weer in de magnetron, ongeveer 2 min. wel af en toe roeren.

Mocht de pindasaus te dik zijn kan je er altijd nog wat melk aan toevoegen.

Smakelijk eten.

Comments are closed.

This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.